- خانه
- درباره دانشگاه
- حوزه ریاست
- معاونت ها
- دانشکده ها
- همایش ها
- مرکز نشر
- کمیته اخلاق در پژوهش
هدف از ایجاد این رشته، تربیت نیروهای متخصص و کارآمدی است که بتوانند با تکیه بر دانش و اندوختههای علمی وتجارب عملی خود به عنوان کارشناس اقتصاد کشاورزی به تهیه و تدوین طرحهای توسعه کشاورزی و ارزیابی اقتصادی آنها در سطوح مختلف منطقهای و یا ملی بپردازند. و همچنین از طریق بکارگیری روشهای تجزیه و تحلیل کمی و ارائه مدلهای ریاضی در حل مسائل و مشکلات تولید، توزیع، و مصرف مواد غذایی و مواد خام، راهکارهای مناسبی را ارائه مینمایند.
با عنایت به اهمیت تولید کشاورزی در امنیت غذایی جامعه و نیز ضرورت توجه به ابعاد اقتصادی تولید، اقتصاد کشاورزی به عنوان یکی از شاخههای علوم کشاورزی از حدود یک قرن پیش در کنار سایر رشتههای کشاورزی به تدریج مطرح شد و با سیر تکاملیاش امروزه به شکل یک دانش منسجم و مدرن در مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی در اختیار مشتاقان علم و جامعه کشاورزی قرار گرفته است.
با توجه به کمیت و کیفیت درسهایی که در این رشته تدریس میشود، برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی اقتصاد کشاورزی داوطلبان باید علاوه بر زمینههای عمومی مورد نیاز در آزمون سراسری، از قدرت و توان نسبتا بالایی در زمینه ریاضی برخوردار باشند. علاوه بر این، مشتاقان این رشته باید دارای قوه ادراک بسیار بالا و قدرت تجزیه و تحلیل و تصمیمگیری صحیح و اصولی باشند.
همانطور که بیان شد، دانشآموختگان مهندسی اقتصاد کشاورزی پس از پایان تحصیلات و دوره آموزشی خود، میتوانند در زمینههای مختلف تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی و مواد خام مورد نیاز سایر بخشها مسئولیتهایی را بپذیرند که برخی از موارد مهم این مسئولیتها به شرح زیر است:
مراکز و واحدهای مختلفی در تولید، تبدیل، توزیع و مصرف محصولات کشاورزی نقش دارند و به گونهای با مسائل اقتصاد کشاورزی مرتبط میباشند. بنابراین هر یک از این مراکز و واحدها به تناسب ماهیت فعالیت خود، میتوانند اقدام به جذب فارغالتحصیلان این رشته برای تامین نیازهای خود مینمایند.