دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی

اولین سمپوزیوم ملی مداخله در بحران (با تاکید بر خودکشی) در دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی افتتاح شد



سمپوزیوم ملی مداخله در بحران (با تاکید بر خودکشی) به میزبانی دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی با همکاری دفتر مشاوره سلامت وزارت علوم تحقیقات و فن آوری و دانشکده علوم پزشکی شهرستان اسدآباد، به صورت مجازی آغاز به کار کرد.

این سمپوزیوم ملی، با حضور حجت الاسلام حسینی مجد؛ امام جمعه شهرستان اسدآباد، مهندس سعید کتابی؛ فرماندار شهرستان اسدآباد، دکتر مرادی مخلص؛ رییس دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی، دکتر سلیمی بجستانی؛ دبیر علمی سمپوزیوم، دکتر فهلی؛ دبیر اجرایی سمپوزیوم و جمعی از مسئولین دانشگاه و شهرستان در محل سالن جلسات دانشگاه افتتاح و آغاز به کار کرد.

در ابتدا دکتر حسین مرادی مخلص رئيس دانشگاه، به نقش دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی در گام دوم انقلاب و رویکرد جامعه محوری آن از طریق ورود دغدغه مندانه به حل آسیب های اجتماعی از قبیل خودکشی، طلاق، اعتیاد و ... در راستای فرامین مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) اشاره کردند. همچنین مشارکت بالای نخبگان سراسر کشور و از دانشگاه های مختلف در این سمپوزیوم را نشان دهندۀ کاربردی بودن موضوع بیان نمودند.

در ادامه، دکتر صالحی رئیس دانشکدۀ علوم پزشکی اسدآباد، بر همدلی و همزبانی مسئولان شهرستان اسدآباد در ورود جدی به مسأله آسیب های اجتماعی تأکید کردند که می تواند به عنوان یک الگوی موفق در سطح ملی مطرح باشد. همچنین فاصلۀ علم تا عمل در شهرستان اسدآباد بسیار کوتاه شده و آمادگی کامل خود را برای تضمیبن اجرای راهکارهای مطرح شده در این سمپوزیوم را اعلام نمودند.

سپس حجت السلام و المسلمین حسینی مجد امام جمعه اسدآباد به مساله خودکشی به عنوان سومین علت مرگ و میر جهانی اشاره نمودند که حل آن نیازمند تدوین یک استراتژی دقیق مبتنی بر تبیین علت خودکشی و عوامل دخیل در آن نظیر مذهبی، جغرافیایی، فصلی، سنی و غیره است. همینطور به راهکارهای مقابله با خودکشی نظیر آموزش از طریق دروازبانان جامعه متشکل از معلمان، روحانیون و پلیس؛ توانمندسازی متخصصان درگیر در امر خودکشی؛ غربالگری؛ افزایش مهارت حل مسأله و تأسیس مرکز پیشگیری از خودکشی و راه اندازی مراکز مشاوره اشاره نمودند.

پس از آن مهندس کتابی با قدردانی از ریاست دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی و دانشکده علوم پزشکی در برگزاری برنامه فاخر سمپوزیوم ملی مداخله در بحران با تاکید بر خودکشی با حضور اساتید صاحب نام  بیان کرد: این سمپوزیوم به عنوان الگو و سرآغازی برای ورود علمی و هدفمند به مقولۀ آسیب های اجتماعی در شهرستان اسدآباد در راستای دغدغه های مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) تلقی می شود. همینطور جلوگیری از اقدام  به خودکشی حتی برای یک نفر، نشان از آن دارد که ماموریت خود را در این سمپوزیوم انجام داده ایم.

سپس دکتر صفارنیا؛ رئيس انجمن روانشناسی اجتماعی ایران و رئیس سمپوزیوم،  اذعان داشت باید به دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی به عنوان یک دانشگاه نسل چهارم، بایت ارایۀ نسخۀ کاربردی جهت مقابله با آسیب های اجتماعی در شهرستان اسدآباد تبریک گفت که در مقیاس و تراز یک دانشگاه بزرگ به مسائل کاربردی جامعه ورود کرده و روی محیط محلی، سیاست های محلی و منطقه ای متمرکز شده است. در واقع، بر حول سه محور دانشگاه، دولت و جامعه فعالیت می نماید. افزون بر این، یک مدل چهار مرحله ای متشکل از تعریف دقیق مساله؛ تحلیل یا یافتن مسأله از طریق مصاحبه و مشاهده؛ تدوین مدل و آزمون و در نهایت مداخله و ارایه نسخه کاربردی برای مقابله با خودکشی را مطرح نمود.

در ادامه دکتر حسین سلیمی بجستانی دانشیار دانشگاه علامه طباطبائی، حجم بالای فارغ التحصیلان روانشناسی در کشور را به عنوان یک فرصت جهت مقابله با مسأله خودکشی مطرح کرد و بیان داشت بحران های درون خانواده و بحران های بیرون خانواده بر خودکشی تأثیر می گذارد. ابتدا باید بر پیشگیری از بحران تمرکز کرد.

در انتها، دکتر احمد حاجبی مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت بهداشت، نگاه امام جمعه اسدآباد به مقوله خودکشی را یک نگاه فنی و کارشناسی معرفی نمودند و به آمار خودکشی در ایران و جهان اشاره کردند. علاوه بر این، علت و سبب شناسی مقولۀ خودکشی را مطرح نمودند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ در این سمپوزیوم دو روزه در 14 شهریور - روز اول نشست های تخصصی برگزار شد  و 15 شهریور در روز دوم با هدف آگاه سازی مردم و گروه های اجتماعی، کارگاه های تخصصی  به صورت مجازی برگزار خواهد بود. گفتنی است خروجی این سمپوزیم و جمع بندی مباحث علمی طرح شده توسط صاحب نظران، در یک بسته توصیه های سیاستی آماده خواهد شد که این بسته توصیه ای نقشه راه مسئولین ذی ربط در حوزه های مختلف طی چند سال آینده خواهدبود، تا برنامه های کاملا علمی و روشنی را در جهت پیشگیری از خودکشی به اجراء دربیاورند. به معنای دیگر پایان سمپوزیوم و دستاوردهای علمی آن آغازی بر فعالیت های علمی و کاربردی در جهت پیشگیری از خود کشی در شهرستان خواهد بود.

در انتها، دکتر حسین مرادی مخلص ریاست دانشگاه از هیأت رئیسه دانشگاه، هیأت داوران، دبیر اجرائی سمپوزیوم جناب آقای دکتر فهلی و دبیر علمی سمپوزیوم جناب آقای دکتر سلیمی بجستانی، به صورت ویژه تقدیر و تشکر کرد.


تاریخ: ۱۴۰۰/۰۶/۱۴ ۱۸:۰۶ | دفعات بازدید: ۲۲۰۹ بازدید




نظرات



ثبت نظر