دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی

بیانیۀ پایانی چهارمین همایش ملی «بیداری و احیای تمدن اسلامی بر مبنای اندیشه های سیدجمال الدین اسدآبادی



به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی دانشگاه، دکتر حافظ مهد نژاد دبیر علمی چهارمین همایش بزرگداشت سیدجمال الدین اسدآبادی این بیانیه را قرائت نمودند.

در سیر تحولات تاریخی نهضت های احیاگرانۀ اندیشۀ اسلامی، ما با شخصیت های بزرگی همچون سیدجمال الدین اسدآبادی رو به رو هستیم. سیدجمال الدین اسدآبادی از جمله شخصیت هایی است که از زمانۀ خویش جلوتر بوده و به تعبیر بهتر در آفاقی دیگر سیر می کرد و چون یاقوتی درخشان، در عصر خویش و عصرهای پساخویش می درخشید و همچنان جریان­سازی و تحول­آفرینی می­نماید.

این متفکر و مبارز برجسته در زمان خود، با بصیرت و دانایی، آرمان اتحاد و برابری اسلامی را از افغانستان و ایران تا مصر و حجاز و روم و پاریس پی گرفت. در واقع، او از تبار بزرگانی است که از خود، زادگاه و وطنش برای مصلحت بالاتر که اتحاد و یگانگی اسلامی است، گذشت.

­سیدجمال در عصر ما نه تنها فرزند اسدآباد، بلکه همچنان که خود را در جغرافیای مختلف معرفی کرده است، فرزند هر سرزمینی از جهان اسلام بوده و ادامه دهندۀ راه خودشناسی، روشنگری، وحدت طلبی و اصلاح گری بوده است.

آن اندیشمند بزرگ، در عمر کوتاه اما پرثمر خود، همواره از سرزمینی به سرزمین دیگر در حال هجرت و تبعید بود و احیاء، آگاهی بخشی و نشر ارزش های توحیدی در امت اسلامی را وجهۀ همت خویش قرار داده بود. آراء و اندیشه های بیدارگرانه و وحدت بخش او الگویی کم نظیر برای بسیاری از حرکت های فکری، مبارزاتی و جهادی علیه استبداد، استعمار و استکبار در جهان اسلام شد و امروز پاسداشت بزرگانی چون سیدجمال الدین اسدآبادی ضرورتی روشنایی بخش و حرکت آفرین است.

ایشان در زمرۀ شخصیت های سرشناس تاریخ دو قرن اخیر ایران و جهان اسلام است که با اندیشه های خود پایه گذار و منادی نظریه وحدت اسلامی در دنیای معاصر گردید. اندیشه های او در پیوند با عمل سیاسی در شرایط حساس تاریخی عصر خودش در عرصۀ تحولات سیاسی تاریخ ایران و جهان اسلام بسیار تأثیرگذار بود. به همین دلیل، می توان او را «اندیشمندی عمل گرا» دانست. منظومۀ فکری و اندیشه­های فاخر و رفیع سیدجمال، ساختمان بلندی را بناکرده است که به آن بیداری اسلامی می­گویند. اندیشۀ بیداری اسلامی به تدریج و با رشد آگاهی در بین مسلمانان، فراگیر شده است. بدون شک برگزاری همایش ها و کنگره ها در خصوص بیداری اسلامی و نشر هر چه بیشتر تفکر ناب بیداری اسلامی از ضرورت های عصر کنونی است. چرا که جهان اسلام بیش از هر زمان دیگری به اندیشه های وحدت بخش، انسجام بخش و اتحاد آفرین نیازمند است.

به منظور پیشرفت هرچه بهتر و نیز تدارک مقدمات مناسب جهت اجرایی کردن دستاوردهای علمی این همایش و کمک به بالندگی تفکر بیداری اسلامی و تحقق پذیری تمدن نوین اسلامی، برگزارکنندگان همایش موارد زیر را پیشنهاد می­دهند:

  • راه اندازی دبیرخانه دائمی همایش سالانه سیدجمال الدین اسدآبادی
  • راه اندازی مجلۀ علمی بر مدار اندیشه های سیدجمال الدین اسدآبادی
  • راه اندازی پژوهشگاه سیدجمال الدین پژوهی به پیشنهاد "دکتر غلامعلی حداد عادل، مشاور مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)"
  • بررسی کتاب شناسی سیدجمال الدین اسدآبادی در پنجمین همایش بزرگداشت سیدجمال الدین اسدآبادی به پیشنهاد "دکتر غلامعلی حداد عادل، مشاور مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)"

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

 

 


تاریخ: ۱۴۰۲/۱۲/۱۸ ۰۰:۱۲ | دفعات بازدید: ۲۵۸ بازدید




نظرات



ثبت نظر